Reklamy nie są złe! Dzięki nim to miejsce w Internecie istnieje. Wyłącz oprogramowanie blokujące reklamy. Dzięki!

Autor Wątek: Brak ładownia na akumulatorze Pomocy  (Przeczytany 430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline enzo

  • Nowicjusz
  • **
  • Wiadomości: 68
  • Pomógł +0/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
  • Samochód: W212 E350 CDI 2010r
Brak ładownia na akumulatorze Pomocy
« dnia: 21 Październik 2018, 18:47 54s »
Witam serdecznie, wczoraj robiłem naprawę w aucie  i miałem zdjętą klemę minus ok 4h. Po zmontowniu wszystkiego z powrotem. i przejechaniu ok 10 kilometrów pokazał mi się błąd akumulatora ( akumulator jest nowy ma tydzień ) czerwony komunikat i wyłączyło mi radio. Na woltomierzu z auta pokazywało 11.7 V i jakieś ujemne Amperty. -30. Dziś jak chciałem odpalić auto odpaliło ale przejechałem ok  5 kilometrów i wyłączyło mi wszystkie systemy razem z autem. Po włożeniu drugiego nowego akumulatora auto odpala ale nie ma w ogóle ładowania ?? Co robić a może jest ktoś mądry z Gdańska i chciałby pomoc ?

Offline Kajtek1

  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 702
  • Pomógł +8/-118
  • Płeć: Mężczyzna
    • WDDHF0EB7EA928505
    • Zobacz profil
  • Samochód: E250 Bluetec
Odp: Brak ładownia na akumulatorze Pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Październik 2018, 19:10 26s »
Zdjecie klemy nie powinno uszkodzic ladowania, wiec to raczej zbieg okolicznosci.
Jak stare sa szczotki alternatora?
Te auta maja bardzo skomplikowany system ladowania, wiec bez dobrego skanera wiele nie zdzialasz

Offline enzo

  • Nowicjusz
  • **
  • Wiadomości: 68
  • Pomógł +0/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
  • Samochód: W212 E350 CDI 2010r
Odp: Brak ładownia na akumulatorze Pomocy
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Październik 2018, 19:19 38s »
Podejrzewam że ne był wymieniany od nowości czyli 8 lat...A występuje może bezpiecznik alternatora/ładowania ?

Offline enzo

  • Nowicjusz
  • **
  • Wiadomości: 68
  • Pomógł +0/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
  • Samochód: W212 E350 CDI 2010r
Odp: Brak ładownia na akumulatorze Pomocy
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Październik 2018, 19:43 08s »
Panowie może jednak ktoś ma wiedzę na ten temat i chciałby pomoc pod kompem wyskakuje od razu błąd alternatora i wyświetla parametry wklejone poniżej... dodam że nie chciał przeprowadzić adaptacji akumulatora.Tam gdzie jest "Usterka alternatora pokazuje raz "tak" a raz "nie". Z góry dziękuję za każdą odpowiedz.

Offline Kajtek1

  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 702
  • Pomógł +8/-118
  • Płeć: Mężczyzna
    • WDDHF0EB7EA928505
    • Zobacz profil
  • Samochód: E250 Bluetec
Odp: Brak ładownia na akumulatorze Pomocy
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Październik 2018, 04:25 03s »
Dziwny ten skaner, wiec nie wiem jak to interpretowac.
Jak na moja glowe, to albo mozesz wymienicz szczotki  (z regulatorem) i zobaczyc czy to zalatwi sprawe, albo szukac lepszego skanera.

Offline enzo

  • Nowicjusz
  • **
  • Wiadomości: 68
  • Pomógł +0/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
  • Samochód: W212 E350 CDI 2010r
Odp: Brak ładownia na akumulatorze Pomocy
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Październik 2018, 22:48 56s »
Szanowne grono forumowiczów, usterka została wykryta... był to całkowity zbieg okoliczności z odpięciem klem na te 4 godziny. Padło sprzęgiełko alternatora. ASO bardzo pomogło wykryło usterkę i zrobiło wszytko w ciągu 1 dnia :) BMG Goworowski w Gdańsku :)

 

Reklamy nie są złe! Dzięki nim to miejsce w Internecie istnieje. Wyłącz oprogramowanie blokujące reklamy. Dzięki!